Ofte stillede spørgsmål

Om hørelsen

Cochlear implant en elektronisk enhed, der indopereres. I modsætning til et høreapparat, der forstærker lyden, virker dette implantat ved at stimulere funktionsnerverne i det indre øre. For at være kandidat til et cochlear-implantat, er der mange variabler, der skal overvejes. Hvis du taler med din øre-, næse-, halsspecialist, kan de oplyse dig om kriterierne og henvise dig til udrfedning på regionens audiologiske afdeling.

 

En anden enhed, der støtter hørelsen, er et cochlear-implantat, som er en lille, elektronisk anordning, der kan medvirke til at overføre fornemmelsen af lyd til en person, der er døv eller alvorligt hørehæmmet. Implantatet består af en ekstern del, der sidder bag øret og en anden del, der placeres kirurgisk under huden.

Der findes tre typer af høretab: konduktivt, perceptivt og blandet høretab. De har alle forskellige årsager og virkninger, men slutresultatet er det samme: du ikke hører så godt, som du plejer.

Vi anbefaler at du får testet din hørelse hos en af vores universitetsuddannede hørespecialister en gang om året – du kan bestille tid til en hørescreening her.

Om høreapparater

Vores hørespecialister oplever sjældent at en person med høretab, ikke selv har en formodning om at deres hørelse er nedsat. Undersøgelser viser faktisk at man normalt går 7 år med sit høretab før man tager initiativ til at få et høreapparat. 

Vi anbefaler at du får testet din hørelse af en af vores universitetsuddannede hørespecialister 1 gang om året – kontakt os nu for at bestille tid.

Det tager tid at vænne sig til at have høreapparat. Du har nok haft høreproblemer i lang tid – formentlig mange år – og har været uopmærksom på det. Du har derfor fået opfattelsen af, at det du hører er “normalt”. Det er dog ikke rigtigt.
Når du begynder at bruge dine høreapparater, vil dine samtaler føles mindre trættende, dine telefonsamtaler vil føles mere behagelige, og du kan igen nyde at se tv med dine kære. Mens mange umiddelbare fordele normalt bemærkes, kan det tage adskillige uger og sågar måneder at vænne sig helt til at have høreapparater.
Til gengæld vænner man sig hurtigt til at have høreapparaterne på. Har du aldrig glemt at tage dine briller af, inden du gik i seng?

Jo mere du lige fra starten bruger dine høreapparater, jo hurtigere vænner din hjerne sig til at bearbejde alle de nye informationer den får gennem høreapparaterne. Du skal forvente at være træt i starten, og det er derfor også i orden at holde pauser på ca. en halv time ad gangen. Når du har vænnet dig til lyden i dine høreapparater, kan du have dem på i mere udfordrende lyttesituationer og i længere perioder.

Tjek først batteriet. Du skal sikre dig, at det ikke er sat omvendt i eller skal skiftes. Et dødt batteri skal skiftes.

Hvis batteriet ikke er problemet, skal du tjekke dine høreapparaters lydudgang og sikre dig, at den ikke er blokeret af ørevoks eller debris.

Prisen på høreapparater afhænger i høj grad af deres teknologi og funktionalitet. Stenløse Hørecenter tilbyder 5 høreapparatkategorier i forskellige prisniveauer: basis+, active, active+. premium og premium+. 

Kontakt os og bestil tid til en gennemgang af din hørelse og rådgivning herom, for mere information om priser.

Du har ret til at få nyt høreapparat hvert fjerde år enten gennem en offentlig høreklinik eller hos en privat udbyder. Hvis du vælger en privat udbyder, får du et offentligt tilskud på kr. 4.000 til det første øre og kr. 2.350 til det andet øre. Sygeforsikringen Danmark yder tilskud i gruppe 1, 2 og 5 på henholdsvis 1.500 kr. pr. høreapparat i gruppe 1 og 2 og 750 kr. pr. høreapparat i gruppe 5.

Se mere om Danmarks tilskud til høreapparater og ældresagens information om tilskud til høreapparater.

Nej, det er ikke nødvendigvis sandt. Hos nogle personer kan graden af høretab diktere, hvilken type høreapparat, der skal bruges. Normalt, har høreapparater, der sidder bag øret, en større mikrofon. På grund af strømkravet vil en person med alvorlige eller kraftige til meget kraftige høretab typisk blive udstyret med et høreapparat, der sidder bag øret. Andre faktorer, såsom talediskrimination, er også med til at bestemme typen af høreapparat.

Når du bestiller tid til en konsulatation om nye høreapparater hos Stenløse Hørecenter afsætter vi derfor halvanden time af til din aftale, således at vi har tid nok til at fortælle dig om disse faktorer ud fra vores undersøgelser af din hørelse.

Fordelen ved at udskifte for eksempel dine 5 år gamle høreapparater er, at teknologien har ændret sig dramatisk. Vi befinder os nu i en tidsalder med digitale høreapparater, der kan behandle lyd ved en meget hurtig hastighed. Det digitale signal kan genkende tale fra støj og komprimere støjen, således at talen kan høres over støjen. Prøv at teste et af de nyere produkter på markedet – du vil blive glædeligt overrasket.

Oticon

OTICON HØREAPPARATER HOS STENLØSE HØRECENTER

Grundlagt på omsorg
Oticons historie begynder med en mands passion for at hjælpe sin hustru til et bedre liv uden hindringer på grund af hendes høretab. Denne passion for at forbedre mulighederne for mennesker med behov for støtte af hørelsen er det, som drev Oticon gennem forrige århundrede. Det som driver Oticon nu. Og det som vil føre Oticon ind i næste århundrede. Oticon, der beskæftiger mere end 3500 mennesker på verdensplan, designer og fremstiller både høreapparater til voksne og specialhøreapparater til børn. Oticon er i dag blandt de tre største leverandører af høreapparater i verden. Siden 1991 har Oticon vundet mere end 20 priser for firma- og udviklingsresultater.

 

I Stenløse Hørecenter tilbyder vi et stort udvalg af høreapparater fra Oticon, og vi sætter en ære i at være på forkant med de nyeste. Læs om de mest populære høreapparat-serier fra Oticon her.

Og kom endelig forbi hørecentret og hør mere.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.